Een bestel en vrachtautoverzekering is een verzekering waarmee je het risico van schade kunt afdekken veroorzaakt door jouw bestel en/of vrachtauto, of schade aan het voertuig zelf.

Dekking

Een eigenaar van een bestel en/of vrachtauto moet verplicht een verzekering afsluiten waarmee in ieder geval alle schade die zijn voertuig in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, wordt gedekt. Door het feit dat deze verzekering verplicht is, heet deze verzekering een WA autoverzekering (WA betekend Wettelijke Aansprakelijkheid). Voor schade aan je eigen voertuig, zoals ruitschade of diefstal, kun je jouw auto aanvullend verzekeren. De WA dekking kan uitgebreid worden met een Beperkt Casco of een Volledig Casco (Allrisk) dekking.

Bij een WA + Beperkt Cascodekking (ook wel WA extra of WA plusdekkking genoemd) wordt er dekking geboden tegen schade aan de bestel- vrachtauto als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, diefstal, hagel of ruitschade. Bij de WA + Volledige Cascodekking (ook wel Allriskdekking genoemd) wordt er dekking geboden tegen schade aan de bestel- vrachtauto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een aanrijding. Ook schade aan de bestel- vrachtauto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand, hagelschade of diefstal valt onder de dekking.

Maak je bestel- vrachtautoverzekering compleet met aanvullende dekkingen die het beste passen bij jouw situatie. Denk hierbij aan de Ongevallen Inzittenden of Schade Inzittenden. Ook Pechhulp, Rechtsbijstand Motorrijtuigen, Aankoop of nieuwwaarde garantie en ingebouwde extra’s en belettering zijn aanvullende dekkingen.

Meer informatie

Als betrokken adviseur help ik jou grip te krijgen op jouw risico’s. Ik breng jouw situatie in kaart door middel van een risico-inventarisatie en kijken naar oplossingen. De diverse soorten bedrijfsverzekeringen worden inzichtelijk gemaakt en let uiteraard op dat jij niet teveel betaald.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn, neem vrijblijvend contact op voor een afspraak. Bel naar 06-25140592 of mail naar info@robertmolverzekeringen.nl

Hulp nodig?