Woonhuisverzekering

Het meest kostbare bezit is voor de meeste mensen de eigen woning. Deze vertegenwoordigt een grote waarde. Als er iets mee gebeurt, dan is de schade in veel gevallen dermate groot dat je dit niet zelf kunt gaan bekostigen. Een goede opstalverzekering hiervoor is dan ook van zeer groot belang.

Om verwarring te voorkomen: de Opstalverzekering wordt ook vaak de Woonhuisverzekering genoemd. Onder de opstal valt alles wat nagelvast aan de woning zit. En alles wat je niet kunt verplaatsen zonder dat het schade aanricht. Met de opstal worden dus ook het tuinhuisje, de garage, de schutting en een ingebouwde kast in je slaapkamer bedoeld. De spullen die je wel kunt verplaatsen, vallen niet onder de opstal. Soms is het niet duidelijk of spullen onder de opstal of inboedel vallen. Zoals bijvoorbeeld de vloer. Deze kan nagelvast bevestigd zijn, doordat deze is vastgelijmd. In dat geval is de vloer opstal. Heb je kliklaminaat dat je mee kunt nemen bij een verhuizing? Dan valt de vloer onder de inboedel.

Dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je woning daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. Misschien is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo snel mogelijk weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een Opstalverzekering? Dan vergoedt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar vergoedt geen schade door slecht onderhoud en schade die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering afsluit voor je opstal, heb je de keuze uit 3 soorten dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de Opstalverzekering is de uitgebreide dekking. Bij deze dekking vergoedt je verzekeraar schade opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en schade door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra uitgebreide Opstalverzekering heeft de dekking van de uitbreiding dekking met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag die binnenstroomt en schade door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest uitgebreide dekking van de Opstalverzekering wordt ook wel Allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je verzekerd tegen elk soort schade aan jouw opstal, behalve de schade ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties en slechte fundering.

Meer informatie

Daarnaast kan ik jou in één pakket de vijf belangrijkste verzekeringen rondom jouw huis en gezin bieden: woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Dit betekent dat er nooit een overlap is tussen verzekeringen waardoor je dubbel betaalt. En of je nu een huiseigenaar bent of een huis huurt, dankzij de flexibele opbouw van de verzekeringen binnen jouw pakket bepaal je zelf wat je wel en niet verzekerd. Bovendien kun je binnen dit pakket een aantrekkelijke pakketkorting opbouwen.

Meer informatie? Bel dan naar 06-25140592 of mail naar info@robertmolverzekeringen.nl

Hulp nodig?