Een uitvaartverzekering voorkomt dat jouw gezin of familie de kosten van je begrafenis moeten betalen. Die kosten kun je verzekeren via de uitvaartverzekering. Wanneer jouw begrafenis plaatsvindt, weet je uiteraard nooit. Zorg daarom dat je uitvaartverzekering tijdig in orde is. Zorg dat je zelf je uitvaartverzekering tijdig regelt. Daarmee hoef je je geen zorgen te maken dat jouw nabestaanden financieel belast worden met hoge kosten.

Hoe werkt de uitvaartverzekering

Je kunt je uitvaartverzekering zien als een soort spaarrekening-plus. Je spaart als het ware voor de uitvaart via een premie per maand. Je betaalt daarbij een kleine opslag waarmee, als je nog onvoldoende hebt ‘gespaard’, de verzekeraar toch de gehele uitvaart kan betalen.

Natura en kapitaal uitvaartverzekering

Ruwweg zijn er twee type uitvaartverzekeringen: natura en kapitaal. Bij een natura uitvaartverzekering, betaal je een premie en krijg je er specifieke diensten ervoor terug: het werk van de uitvaartverzorger, rouwkaarten, een kist, een dienst bij de uitvaart, volgauto’s, de crematie of begrafenis zelf, en meer. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd. Met dat bedrag kunnen jouw nabestaanden dan zelf invulling geven aan de uitvaart.

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart liggen tussen de € 7.000 en € 10.000, afhankelijk van jouw wensen. Denk goed na over het bedrag dat je wilt verzekeren, want op het moment dat je verzekering uit moet keren, wil je niet dat je nabestaanden zich zorgen hoeven maken hierover. Via de uitvaartkostenmeter kun je berekenen wat je, op basis van je wensen, zou moeten verzekeren.

Rondom een overlijden, hebben emoties namelijk de overhand. Toch moet je kort na het overlijden van een dierbare snel een aantal praktische besluiten nemen, die te maken hebben met de uitvaart. Daarom is het goed om vooraf inzicht en overzicht in kosten te hebben. Zorg dat je zelf je uitvaart tijdig regelt zodat jouw nabestaanden niet financieel belast worden met de kosten.

Een uitvaart is niet iets om elke dag aan te denken. Maar toch wil jij wel de zekerheid dat jouw afscheid goed geregeld is zonder dat jouw nabestaanden daarmee worden belast. Zodat er, naast alle verdriet, geen onduidelijkheid is over jouw persoonlijke wensen tijdens het afscheid. Of zorgen om de kosten. Er is immers niets persoonlijker dan jouw eigen uitvaart.

Een afscheid wil jij op jouw manier. Vandaar dat jouw wensen in kaart gebracht kunnen worden. En vergeet daarbij geen enkele wens uit te spreken.

Meer informatie

Dit product valt in de categorie “complexe producten” waarvoor een provisieverbod geldt. Over de gevolgen hiervan kan ik als adviseur jou volledig inlichten.

Meer informatie? Bel dan naar 06-25140592 of mail naar info@robertmolverzekeringen.nl

Hulp nodig?