Inboedelverzekering

Jouw inboedel groeit met de jaren. Een kostbaar bezit; vaak kostbaarder dan je in eerste instantie denkt. Op de Inboedelverzekering zijn naast jouw volledige huisraad zelfs jouw computerapparatuur, sieraden en contant geld meeverzekerd. Kortom, jouw gehele inboedel is met een Inboedelverzekering perfect verzekerd.

Wat valt onder de inboedelverzekering? Met de inboedelverzekering verzeker je de inboedel. De inboedel is alles in huis en in de tuin wat niet nagelvast zit en verhuisbaar is zonder schade te veroorzaken. Denk aan kleding, gordijnen, apparaten, meubels en zonneschermen. Deze verzeker je met de verzekering voor de inboedel. Sommige spullen kunnen onder de inboedel én onder de opstal vallen. Onder welke van de twee iets valt, hangt af van hoe deze spullen bevestigd zijn. Dit verschil kan voorkomen bij zaken als vloeren, keukens en trappen. Zijn deze spullen te verplaatsen en mee te nemen, zoals bij kliklaminaat, een los te halen keuken en een te verplaatsen open haard? Dan vallen deze onder de inboedel. Deze onderdelen van een woning kunnen ook nagelvast zitten, in dat geval vallen de spullen onder de opstalverzekering.

In goed overleg bepalen wij samen voor welk bedrag jouw inboedel verzekerd moet worden. Daarnaast kun je garantie tegen onderverzekering verwerken in jouw polis. Dit voorkomt dat je bij schade onaangenaam wordt verrast als er sprake blijkt te zijn van onderverzekering.

Dekking

Een inboedelverzekering vergoedt de inboedel binnenshuis, en sommige verzekeraars vergoeden ook schade buitenshuis. De inboedelverzekering dekt alleen de bezittingen die niet ‘aard en nagelvast’ zitten. Er zijn 2 verschillende soorten dekkingen.

  • Basisdekking (ook wel extra uitgebreid genoemd)
  • Allriskdekking (ook wel meest uitgebreid genoemd)

De extra uitgebreide inboedelverzekering dekt schade door brand, blikseminslag, inbraak, ontploffing, storm, schroeien en smelten en wateroverlast. Met de allriskverzekering zorg je er daarnaast voor dat je de inboedel ook verzekerd tegen onvoorziene schade die je zelf veroorzaakt aan de inboedel. De precieze dekking van de inboedelverzekeringen verscheelt niet alleen per dekkingsvorm en verzekering, maar ook per verzekeraar. Wat er met een verzekering precies wordt gedekt, staat in de polisvoorwaarden van de gekozen verzekering.

Meer informatie

Daarnaast kan ik jou in één pakket de vijf belangrijkste verzekeringen rondom jouw huis en gezin bieden: woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Dit betekent dat er nooit een overlap is tussen verzekeringen waardoor je dubbel betaalt. En of je nu een huiseigenaar bent of een huis huurt, dankzij de flexibele opbouw van de verzekeringen binnen jouw pakket bepaal je zelf wat je wel en niet verzekerd. Bovendien kun je binnen dit pakket een aantrekkelijke pakketkorting opbouwen.

Meer informatie? Bel dan naar 06-25140592 of mail naar info@robertmolverzekeringen.nl

Hulp nodig?