Op dit moment rijden er in Nederland bijna 9 miljoen auto’s rond. Die auto’s veroorzaken elk jaar een groot aantal ongelukken. Bij deze ongelukken ontstaat vaak aanzienlijke schade, materieel maar ook fysieke schade. Een autoverzekering is een verzekering die ervoor bedoeld is om deze vormen van schade te dekken. In Nederland is een autoverzekering een verplichte verzekering voor elke auto die niet geschorst is.

Dekking

Een eigenaar van een auto moet verplicht een verzekering afsluiten waarmee in ieder geval alle schade die zijn auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, wordt gedekt. Door het feit dat deze verzekering verplicht is, heet deze verzekering een WA autoverzekering (WA betekend Wettelijke Aansprakelijkheid). Voor schade aan je eigen auto, zoals ruitschade of diefstal, kun je jouw auto aanvullend verzekeren. De WA dekking kan uitgebreid worden met een Beperkt Casco of een Volledig Casco (Allrisk) dekking.

Bij een WA + Beperkt Cascodekking (ook wel WA extra of WA plusdekkking genoemd) wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, diefstal, hagel of ruitschade.

Bij de WA + Volledige Cascodekking (ook wel allrisk dekking genoemd) wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een aanrijding. Ook schade aan de auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand, hagelschade of diefstal valt onder de dekking.

Maak je autoverzekering compleet met aanvullende dekkingen die het beste passen bij jouw situatie. Denk hierbij aan de dekking Ongevallen Inzittenden of Schade Inzittenden. Ook Pechhulp, Rechtsbijstand Motorrijtuigen, Aankoop of nieuwwaarde garantie en ingebouwde extra’s zijn aanvullende dekkingen.

Welke autoverzekering past het beste bij jouw situatie?

Wat jouw wensen ook zijn, Robert Mol Verzekeringen heeft een autoverzekering die past bij jouw situatie. Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte.

Meer informatie

Daarnaast kan ik jou in één pakket al jouw verzekeringen aanbieden. Bovendien kun je binnen dit pakket een aantrekkelijke pakketkorting opbouwen.

Meer informatie? Bel dan naar 06-25140592 of mail naar info@robertmolverzekeringen.nl

Hulp nodig?